Van lege ruimte tot geïntegreerde verpakkingslijn

Renmans beheert 550 slagerswinkels en heeft zo’n 3500 personeelsleden in dienst. Tien jaar geleden leverde Packsys een folieverpakkingsmachine voor de productiezaal van Renmans. Jaren later nam het bedrijf terug contact op voor een update van de volledige verpakkingslijn. Packsys toverde een lege ruimte om tot een volledig geïntegreerd systeem met folieverpakkingsmachine, etiketteringsmachine, palletiseermachines, krattenontvouwers en transportbanden.

Een solide basis.

“De klant vroeg om zijn huidige folieverpakkingsmachine, die intussen tien jaar oud is, te vervangen,” vertelt Jean-Pascal Ophoff van Packsys. “Maar dat bleek zelfs niet nodig te zijn. De machine was nog in perfecte staat en werkte optimaal. Uiteindelijk hebben we de bestaande machine als basis genomen om van daaruit de volledige verpakkingslijn op te bouwen. Die voorziet potjes, zakken en worstverpakkingen van een etiket en groepeert alles in bakken die vervolgens gestapeld worden en op paletten worden gezet.”

Geïntegreerde totaaloplossing.

“Het project van Renmans is een mooi voorbeeld van hoe we bij Packsys meedenken bij de klant. We kregen een ruimte van twintig meter op zes meter ter beschikking. De klant wilde zich graag nog met een vorklift door de ruimte kunnen verplaatsen en gaf ons verder carte blanche. Wij zijn beginnen brainstormen en zijn zo tot een volledig geïntegreerde end-of-line oplossing gekomen die aan alle vereisten voldeed. In de installatie zijn uiteindelijk 67 motoren gebruikt, drie dubbele palletizers, drie op maat gemaakte pick & place systemen én zo’n 180 meter transportsystemen. En dat alles beveiligd volgens de Europese wetgeving en 100% volgens de richtlijnen. Die hele infrastructuur draait nu een tiental uur per dag, met sporadische supervisie van slechts 1 operator.”

Bekijk ook onze andere realisaties

Alle projecten

Ook na uw aankoop blijft Packsys stand-by. Ons technisch team staat in voor de plaatsing, opstart, opleiding, onderhoud én herstelling van uw machines.

Meer info

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.