Emmers garnalen verpakken als team effort

Zeevruchtenhandel Klaas Puul benaderde Packsys initieel voor een kartonneermachine, maar al snel bleek dat niet de beste oplossing voor het product te zijn. “Bij een kartonnen verpakking zie je niet wat er in de doos zit,” legt Jean-Pascal Ophoff, zaakvoerder van Packsys, uit. “Folie is transparant, je hoeft geen etiketten meer te kleven én het kost slechts tien cent per verpakking. Bovendien is folie waterbestendig en hoef je geen stock aan dozen te bewaren. Handig voor een bedrijf dat heel wat vochtige producten verhandelt.”

Op maat van de klant.

Op basis van een eerste analyse ontwikkelde Packsys een aantal stalen. Klaas Puul stelde die op hun beurt voor aan hun eindklanten en testte ze uitgebreid in de praktijk. Zo werd in nauwe samenwerking een oplossing op maat ontwikkeld. De case van Klaas Puul is daarin geen alleenstaand geval. “De klant geeft ons een productomschrijving en vertelt ons hoe de producten toekomen, hoe ze gegroepeerd moeten worden en wat het finale uitzicht moet zijn. Wij denken mee en zijn dankzij onze compacte structuur extra wendbaar. Zo komen we altijd snel tot een oplossing.”

Afgestemd op het product.

“De meeste machines worden 100% op maat van het product gebouwd. Afhankelijk van de complexiteit en het type project kan dat al op twee à drie maanden. Het complexe bij Klaas Puul was dat de potten waarin garnalen getransporteerd worden conisch zijn. Een 100% custom aanpassing aan de machine. Bovendien moesten we rekening houden met een moeilijke werkomgeving met veel zout en veel vocht. Daarom stelden we een machine voor die volledig uit roestvrijstaal bestaat. En die draait ondertussen al vijf jaar zonder problemen.”

Bekijk ook onze andere realisaties

Alle projecten

Ook na uw aankoop blijft Packsys stand-by. Ons technisch team staat in voor de plaatsing, opstart, opleiding, onderhoud én herstelling van uw machines.

Meer info

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.