Verpakking: een essentiële stap na het wasproces

Industriële wasserijen voor hotellinnen, werkkledij en bewonerslinnen zijn een niche op zich. Vaak worden er duizenden unieke stuks per dag verwerkt die weer netjes bij hun eigenaar moeten terechtkomen. De wasserijen moeten dus 100% kunnen vertrouwen op hun infrastructuur. Het verpakken van de pakketten voor ze worden uitgeleverd is daarbij een essentiële schakel. Een schakel waarin Packsys intussen al heel wat jaren ervaring heeft voor klanten als Dumoulin, Initial, Mireille en Clova.

Geen oplevering zonder verpakking.

“De bedrijfszekerheid van verpakkingsmachines is enorm belangrijk,” aldus Jean-Pascal Ophoff, zaakvoerder van Packsys. “De verpakking is nodig om de pakketten op hun bestemming te krijgen. Net daarom ontwikkelt Packsys niet enkel de beste machines, we staan ook klaar om snel in te grijpen bij problemen. Onze techniekers staan stand-by en ook ons telefonisch supportteam is bereikbaar in geval van nood. Als er onderdelen moeten besteld worden, is het ons streefdoel om het onderdeel de volgende dag al bij de klant te krijgen.”

De zachte aanpak.

Niet enkel de organisatie van een industriële wasserij, maar ook het product op zich vraagt een specifieke aanpak. “Omdat de pakketten soms heel licht en onstabiel zijn, rusten we onze machine uit met tools om de pakken probleemloos in de folie te brengen zonder dat ze omvallen. Zo kunnen we garanderen dat de stapels met kledij niet omvallen en dat we het linnen met zorg kunnen verpakken. Bovendien is de machine zo ontwikkeld dat ze voor elk pakket opnieuw zo weinig mogelijk folie gebruikt. De sensoren van de machines meten de hoogte van de stapel en bepalen zo hoeveel folie nodig is om die efficiënt en ecologisch te verpakken.”

Bekijk ook onze andere realisaties

Alle projecten

Ook na uw aankoop blijft Packsys stand-by. Ons technisch team staat in voor de plaatsing, opstart, opleiding, onderhoud én herstelling van uw machines.

Meer info

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.