Flexibel en efficiënt verpakken met respect voor het product

Colruyt Group benaderde Packsys voor een folieverpakkingsmachine voor de streekbieren. Het doel? De verschillende biersoorten – en dus verschillende flesdiameters – met één machine groeperen per zes of per acht. En dat aan 32 verpakkingen per minuut. Een uitdaging die Packsys met veel plezier aanging.

Zekerheid troef.

“Onze machines zijn robuuste constructies,” vertelt Jean-Pascal Ophoff, zaakvoerder van Packsys. “Ze zijn enorm bedrijfszeker en hebben een lage onderhoudskost. Dat was erg belangrijk voor Colruyt Group bij de keuze van een partner. Bovendien wilden ze zo veel mogelijk flesjes verpakken op zo kort mogelijke tijd, en daarbij het product in ere houden.”

Folie als eco-oplossing.

“Folies worden stiefmoederlijk behandeld, maar in veel gevallen is er geen alternatief. Folies zijn hygiënischer, zorgen voor een langere houdbaarheid van delicate producten en vragen minder energie in productie. Bovendien evolueren we naar steeds dunnere folies: de hedendaagse folies zijn tussen 25 en 60 micron dik, en zijn gemiddeld 50% dunner dan pakweg 10 jaar geleden. Een positieve evolutie waar ook wij 100% achter staan.”

Jean-Pascal Ophoff | Zaakvoerder

Bekijk ook onze andere realisaties

Alle projecten

Ook na uw aankoop blijft Packsys stand-by. Ons technisch team staat in voor de plaatsing, opstart, opleiding, onderhoud én herstelling van uw machines.

Meer info

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.