Massaproductie in een compact bedrijf

Ansolive, de op één na grootste fabrikant van olijven en tapenades in België, heeft een productiecapaciteit van 220.000 potjes per dag. In die uitgebreide productie- en verpakkingsketen zijn een twintigtal etiketteermachines van Packsys geïntegreerd. Meer nog dan in eender welk ander type bedrijf is het bij Ansolive essentieel dat die machines blijven draaien. Gelukkig weet Packsys als geen ander raad met die vereiste.

Massaproductie in een compact bedrijf.

“Ansolive is ondanks de productieomvang een compact bedrijf,” vertelt Jean-Pascal Ophoff van Packsys. “Als één element in de keten niet werkt, ligt heel de productie stil. Logisch dus dat ze voor de meest bedrijfszekere oplossing hebben gekozen. Packsys mocht alle etiketteermachines en transportsystemen leveren. Uiteraard zaten daar een behoorlijk aantal oplossingen bij die we volledig op maat hebben samengesteld.”

“Zo hebben we een stapelaar ontwikkeld die een oppervlakte van 60 op 60 cm mocht innemen, maar wel 60 potjes per minuut moest verwerken. Meer nog: in de overdozen van Aldi en Lidl verpakt Ansolive vijf verschillende types olijven. Op het einde van de productielijn moesten die dozen gevuld worden met een dwarstransportband. Omdat het zo snel moest gaan, bouwden we een machine met drie servomotoren: één om potjes aan te leveren, één om het pakket op te heffen, en één om de potjes weer verder te duwen. Tijdens dat proces worden de olijven bovenaan en onderaan geëtiketteerd. En dat effectief aan 60 potjes per minuut.”

Bekijk ook onze andere realisaties

Alle projecten

Ook na uw aankoop blijft Packsys stand-by. Ons technisch team staat in voor de plaatsing, opstart, opleiding, onderhoud én herstelling van uw machines.

Meer info

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.